Følg Stiftelsen Lillehammer museum

Håndverksdag på Maihaugen

Pressemelding   •   sep 19, 2016 15:46 CEST

Hanne Bergseth/Norsk Håndverksinstitutt

Søndag blir det stor håndverksdag på Maihaugen, med mye program og aktiviteter knyttet til tradisjonelt håndverk. Det blir blant annet demonstrasjon av håndverk, foredrag, omvisninger, barneaktiviteter og torghandel.

Det er andre året på rad Maihaugen, i samarbeid med Norsk Håndverksinstitutt, arrangerer temadagen Håndverk på Maihaugen

Viktig kulturarv

Håndverksproduksjon etter tradisjonelle prinsipper og teknikker er en viktig kulturarv. Det må praktiseres for å videreføres. Det er derfor svært viktig å dokumentere, bevare og fremme det tradisjonelle håndverket.

På søndag kan du møte håndverkere som utfører dreiing i tre, blikkenslagerarbeid, smedarbeid, bokbinderi, fotografering, tømring, maling og filigran søvlsmedarbeid. Det er mulig å melde seg på kurs hos noen av håndverkerne på forhånd.

Restaurering og vedlikehold er et aktuelt tema. Det blir blant annet foredrag med praktiske råd om vedlikehold av gamle bygninger ved Oppland Fylkeskommune og foredrag om bevaring og vedlikehold av bymøbler. Det blir mulighet til å diskutere egne prosjekter med museumshåndverkere.

Slip din egen ljå

På bureisningsbruket Åseng øverst i friluftsmuseet kan du se høvling av takflis med hest, og inne i huset er frua hjemme.

I Olsengården blir temaet ljå og slåtteredskap. Her møter du smeden som smir stålsatt ljå og det spikkes ljåskaft. Hit kan du også ta med din egen ljå og få den slipt og diskutere redskapet med fagfolk. Det blir også utstilling av ljåorv fra Maihaugens magasin og foredrag om å slå med ljå.

Salgsboder og barneaktiviteter

Både på torget og i besøkssentereter det salgsboder med stort utvalg innen håndverks- og husflidsprodukter. Det blir også morsomme aktiviteter for barna, som spikking, spikring, saging og smiing i friluftsmuseet.

Flere av Maihaugens historiske hus er åpne, så man kan kikke inn gjennom døra. Det er også flere omvisninger og utstillinger å få med seg.

Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tiderutstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.