Gå videre til innhold
Foto: Esben Haakenstad
Foto: Esben Haakenstad

Pressemelding -

Julestemning i historiske omgivelser

På Maihaugen i Lillehammer finner du den ekte og gode julestemningen. Her får du ikke bare et av landets flotteste julemarkeder – du får også komme inn i historiske hjem og oppleve julen som i gamledager.

Se program og informasjon om Maihaugens julemarked 26. og 27. november 2016.

Maihaugens julemarked den første helgen i advent trekker mange tusen besøkende. Markedet bugner av lokalprodusert mat, håndverk, design, leker og masse annet – fine julegaver til deg selv eller dine nære og kjære.

Aldri før har utvalget vært større, i år er det mer enn 120 salgsboder med kvalitetsvarer fordelt rundt i det idylliske museumsområdet.

Jul som før i tiden

Det spesielle med julen på Maihaugen er at du har mulighet til å besøke de historiske hjemmene.

Lysene er tent, beboerne er hjemme, og du kan komme inn i julepyntede hus fra ulike tider. Her er det storgårdsjul i 1890-årene, krigsjul i 1944 og jul i 1950-tallshuset.

Historiske butikker

Den varme, søte lukten av brente mandler ligger i luften i julegaten i Byen i friluftsmuseet. Her står torgbodene tett i tett med fristelser av alle slag, og de historiske butikkene er åpne for en nostalgisk handel.

Stopp opp og hør vakker korsang, og nyt omgivelsene på Maihaugen mens du blir med på en runde kanefart. Ta barna med på juleverksted og pepperkakebaking, og hils på dyrene i fjøset.

Rundt om i museet er det mulighet for å kjøpe julegrøt, varme drikker og annet godt fra åpne serveringssteder inne og ute.

Vandreteater i tussmørket

Julemarkedshelgen tilbyr Maihaugen en unik juleforestilling i friluftsmuseet på kveldstid. Vandreteateret «Det lyser i stille grender» har blitt veldig godt mottatt hos publikum. Det er en stemningsfull reise i tid fra slutten av 1700-tallet og frem til i dag, med juleforberedelser og smaker fra ulike tider.

Maihaugens juletre

Det er alltid like spennende å se Maihaugens juletre som står pyntet inne i besøkssenteret. Hvert år får en kunstner eller designer lage pynt spesielt til dette treet, og i år er det designerne i Anderssen & Voll som har fått oppgaven. De bruker moderne materialer og teknologi for å lage årets juletrepynt.

Førjulssøndager og romjul

Når julemarkedet er over senker tempoet seg på Maihaugen. Alle søndager i advent har du mulighet for å besøke julepyntede hus og historiske butikker på Maihaugen i fred og ro. Museumsbutikken i besøkssenteret har også mange fine julevarer og gaver.

I romjulen er det også fint å ta turen til Maihaugen. Friluftsmuseet er ideelt for spaserturer for liten og stor, og det er både fjøsbesøk på julebukkvandring for barn på programmet.

Related links

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tiderutstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Rune Prøven

Rune Prøven

Arrangementsansvarlig 99 64 17 25

Relatert innhold