Gå videre til innhold
Foto: CC BY-NC IOC / TOML
Foto: CC BY-NC IOC / TOML

Pressemelding -

Ønsker minner fra OL på Lillehammer

25 år etter OL på Lillehammer samler Norges Olympiske Museum inn folks minner fra OL i 1994. Museet ønsker å bevare minnene for ettertiden. 

Det er nøyaktig 25 år siden OL og Paralympics ble arrangert på Lillehammer. Jubileer er en fin anledning til å mimre om det som har vært og det man selv har vært med på. Minnene fra OL-tiden strømmer på hos mange i disse dager.

Personlige minner

Norges Olympiske Museum ønsker å samle flest mulig av minnene som nå kommer fram igjen. Det er skrevet mange rapporter, bøker og artikler om OL i 1994. Men ingen har fanget opp de små episodene, begivenhetene og kuriositetene som vanlige folk opplevde.

Ulike opplevelser

Eksemplene er utallige. Kanskje reiste du med tog til Lillehammer og ikke ante hvilket folkeliv som møtte deg? Kanskje fulgte du med på OL på lang avstand foran tv-skjermen? Kanskje opplevde du en utrolig idrettsprestasjon på nært hold?

Kanskje jobbet du med OL? Kanskje var du med som frivillig og nesten frøs i hjel som parkeringsvakt langt unna arenaene? 

Kanskje løp du en etappe med OL-ilden i fakkelstafetten ett eller annet sted i landet? Kanskje opplevde du noen unike møter eller etablerte vennskap som varer helt til i dag? Kanskje har du en gjenstand fra OL som betyr mye?

Kanskje leide du ut huset og bodde selv på de merkeligste steder? Kanskje du bodde i Lillehammer, men flyktet fra byen under OL fordi det var alt for mye oppstyr? Både gode og dårlige OL-minner er like relevante.

Dokumentasjon for ettertiden

På nettstedet minner.no kan du skrive inn ditt personlige OL-minne. Du kan også legge inn private bilder, lydfiler eller videosnutter. Om du velger å bruke navnet ditt eller være anonym er opp til deg. Du kan også bare dykke inn i andres OL-minner.

Dokumentasjonsprosjektet vil gi OL-museet og de som kommer etter oss et bedre bilde av enkeltpersoner personlige minner fra en viktig historisk begivenhet 25 år etter. Museet håper mange har lyst å bidra og dele sine minner.

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, Lillehammer Kunstmuseum, Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Sebastian Kühn

Sebastian Kühn

Museumskonsulent Norges Olympiske Museum 46 89 50 23

Relatert innhold