Gå videre til innhold
Foto: Ian Brodie
Foto: Ian Brodie

Pressemelding -

Satser stort på vandreteatre

Vandreteatre har slått an som en publikumsfavoritt hos besøkende på Maihaugen. Onsdag 15. juni går friluftsmuseet inn i høysesong, med flere forestillinger enn noen gang.

Vandreteatrene er en spennende og underholdene måte å oppleve historien på. Denne sommeren dobler museet kapasiteten, med en rekke forestillinger hver dag fram til midten av august.

- Dette er noe gjestene våre gjerne vil være med på. På enkelte forestillinger i fjor møtte det opp dobbelt så mange publikummere som forestillingene er beregnet på - det sier sitt om at vi må ha flere forestillinger i år, sier museumspedagog på Maihaugen, Berit Snøan. 

Egne vandreteatre for barn

Maihaugen har fått veldig gode tilbakemeldinger på vandreteateret "Apotekerens mareritt", der barna får bli med å løse et mysterie i hovedgaten i Byen i friluftsmuseet. I år blir det to forestillinger av denne hver dag, for å dekke etterspørselen.

Dyrene på Maihaugen er populære, og i vandreteateret "Pål sine høner" får de minste være med og hilse på høner, griser og andre dyr – alle tradisjonsrike norske raser.

Vandreteatre er ikke bare for de små. Forestillingene "Brevet" og "God dag i stua", passer for hele familien og går i ulike deler av friluftsmuseet. Disse vandreteatrene går også på engelsk hver dag, slik at også utenlandske turister kan delta.

- Vandreteatrene har en levende form slik at det er lett å henge med for utlendinger som ikke er så stø i engelsk også, sier Snøan.

Tematiserte omvisninger

Selv om museet formidler mye historie gjennom vandreteatrene, er det også mulig å bli med på mer tradisjonelle omvisninger. Nå er de gjerne tematisert, slik som den nye omvisningen "Fra jord til bord", der man får bli med museumsbonden på tresking og maling av korn, før man får smake på vassgrauten hos gardsfolket på Øygarden.

Maihaugen tilbyr også helt nye omvisninger myntet på de voksne. "Norske hjem i Byen og Boligfeltet" går blant annet innom det flotte 1920-tallshuset som åpnet sist sommer, og 1990-tallshuset med nostalgiske minner fra bare noen tiår tilbake. "Bak låste dører" er en omvisning på gården Bjørnstad, der omviseren viser skjulte skatter og tar deg med steder der publikum vanligvis ikke kan gå.

Bondebryllup på kveldstid

For andre gangen inviterer Maihaugen i sommer til Bondebryllup. Dette er en egen forestilling i museet på kveldstid i slutten av juli. Publikum blir med som gjester i et storslått bryllup, og får både overvære vielsen og smake på bryllupsmaten. Stykket foregår på norsk, men det er tilrettelagt for at utenlandske turister også kan delta.

Foruten om Bondebryllup inngår alle vandreteatrene og omvisningene i den vanlige museumsbilletten.

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543