Gå videre til innhold
Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen
Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen

Pressemelding -

Vandreteater i tussmørket

Til helgen setter Maihaugen opp den stemningsfulle juleforestillingen "Det lyser i stille grender". Stykket er et vandreteater på kveldstid i det flotte friluftsmuseet i Lillehammer.

Det er fjerde året publikum kan bli med på denne spesielle teateropplevelsen i forbindelse med Maihaugens populære julemarked samme helg. Mange har allerede sikret seg billetter til årets forestillinger fredag og lørdag kveld.

Fra hus til hus

"Det lyser i stille grender" er en reise i tid fra slutten av 1700-tallet og frem til i dag.

Julebukken tar publikum med rundt, og banker på dører i historiske hus og gårder i friluftsmuseet. I hånden har julebukken hodeskallen til en geitebukk.

Underveis får publikum oppleve juletradisjoner og smaker fra ulike tider, for etter tradisjonen deler man ut noe godt når julebukken banker på.

Også for utlendinger

Vandreteateret settes også opp på Maihaugen to dager i romjulen, men da i den engelske utgaven "Silent night". Dette er andre året forestillingen også tilbys på engelsk, som et tilbud til utenlandske gjester i julebyen Lillehammer.

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tiderutstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543

Relatert innhold