Gå videre til innhold
Foto: Marte Garmann (høyoppløselig foto lenger ned)
Foto: Marte Garmann (høyoppløselig foto lenger ned)

Pressemelding -

​Audun Eckhoff blir ny direktør i Stiftelsen Lillehammer museum

Styret i Stiftelsen Lillehammer museum har vedtatt å ansette Audun Eckhoff som ny administrerende direktør fra 1. januar 2021.

Stiftelsen Lillehammer museum består av Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske Museum, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Norges Postmuseum og Norsk Håndverksinstitutt.

Audun Eckhoff overtar stillingen etter Jostein Skurdal.

Den nye direktøren gleder seg til å ta fatt på arbeidet fra nyttår av.

– Stiftelsen Lillehammer museum er et av landets viktigste museer, en nasjonal institusjon med sterk lokal og regional forankring. Jeg gleder meg til å bli kjent med museet og dets mange ansatte. Jeg er svært glad og ydmyk for å kunne bidra til å videreutvikle museet og gjøre oss relevante for stadig nye publikumsgrupper, sier han.

Styreleder Laila Bokhari er svært glad for at Eckhoff har takket ja til stillingen som ny direktør.

– Med Audun får vi en svært erfaren leder med lang og tung erfaring fra kultursektoren. Han tar med seg et bredt kontaktnett fra inn- og utland. Audun vil bli en engasjert og ambisiøs direktør. Han vil i samspill med alle som jobber i stiftelsen ta tak i de store muligheter og utfordringer Stiftelsen Lillehammer museum vil møte framover. Dette vil bidra til å løfte stiftelsen videre, sier styrelederen.

Nåværende administrerende direktør Jostein Skurdal går av ved årsskiftet.

– Jostein har ledet Stiftelsen Lillehammer museum med en stødig og trygg hånd. Med Jostein har museet utviklet seg betydelig og en rekke store prosjekter har blitt realisert, sier styreleder.

Audun Eckhoff har de siste årene arbeidet som spesialrådgiver i Arbeidsgiverforeningen Spekter, og har tidligere vært direktør ved Nasjonalmuseet og Bergen kunstmuseum (nå del av KODE). Han har også vært konservator ved Museet for samtidskunst og journalist i NTBs utenriksavdeling. Eckhoff er kunsthistoriker, og har en rekke tunge nasjonale og internasjonale verv fra kultursektoren bak seg.

Related links

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene MaihaugenLillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske MuseumBjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem BjerkebækNorges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543