Gå videre til innhold
Foto: Cecilie Owren / Aulestad (nedlastbart bilde lenger ned)
Foto: Cecilie Owren / Aulestad (nedlastbart bilde lenger ned)

Pressemelding -

Aulestaddagen med spennende program

Lørdag 8. september blir det både familiedag med barneaktiviteter og temadag om verdier og ytringsfrihet på Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad.

Det er andre året Aulestaddagen arrangeres. Dagen er et samarbeid mellom museet og Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet, og henvender seg både til barnefamilier og kultur- og samfunnsinteresserte.

Barneshow og familieløype

Familieprogrammet består blant annet av et forrykende naturfagsshow med PK fra NRK Super. 

Det blir også eventyrstund, familieomvisning, barneaktiviteter og en verdiløype hvor barn og voksne kan reflektere sammen over ulike dilemmaer.

Verditing med fokus på barns verdier

Nytt i år er lanseringen av Verditinget, som setter søkelys på verdiene til ulike aldersgrupper i Norge. Østlandsforskning har på oppdrag av Aulestaddagen, undersøkt verdisynet til et representativt utvalg 7. klassinger. De neste årene skal også holdningene til henholdsvis ungdom, voksne og eldre kartlegges.

Under Verditinget presenteres undersøkelsen om barns verdier. Det blir debatt om hva som skaper disse verdiene og hvilket ansvar ulike aktører har for å skape gode verdier hos barn. I diskusjonene deltar blant andre forfatter Jørn Lier Horst sammen med representanter fra NRK Super, Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press, skolen, foreldre og politikere.

(Mer om Verditinget i saken "Undersøkelse om barns verdier" lenger ned).

Bjørnsonprisen og seminarer

Årets Bjørnsonpris deles også ut på lørdag. I år går prisen til den svenske forfatteren Johannes Anyuru for hans eminente forfatterskap. I tildelingen fra Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet heter det at Anyuru i likhet med Bjørnstjerne Bjørnson, er en forfatter som kjemper for menneskeverd og mot politisk undertrykkelse i kraft av sine bøker.

Tidligere er prisen tildelt blant andre Edward Snowden, Kristin Solberg og Bruce Springsteen.

Etter prisutdelingen fortsetter Aulestaddagen med Bjørnstjerne Bjørnson-seminaret som tar opp prisvinner Anyurus forfatterskap og barns oppvekst, språk og utstøting i samfunnet i Norden i dag.

Related links

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, Lillehammer Kunstmuseum, Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543

Relatert innhold