Gå videre til innhold
Foto: Jørgen Skaug (nedlastbare bilder lenger ned)
Foto: Jørgen Skaug (nedlastbare bilder lenger ned)

Pressemelding -

Barnas sommerdag på Maihaugen

Søndag inviterer Maihaugen på Lillehammer til Barnas sommerdag med masse morsomme aktiviteter for små og store barn.

På programmet under Barnas sommerdag er alt fra koselige aktiviteter for de minste til spennende utfordringer for store barn.

Spennende aktiviteter

Den som ikke er redd for høyder kan få suse over Breisjøen med zipline eller klatre til opp i tretopper eller et seks meter høyt klatretårn.

Nytt i år er vikingaktiviteter med Mjors Vikinglag og judo med Lillehammer judoklubb. Du kan også prøve Maihaugens nye og morsomme balanseløype i skogen ved setergrenda.

Liker du fart kan du prøve aking på hjul eller crossmotorsykkel for barn. Du kan også prøve boblefotball eller teste treffsikkerheten med paintballgevær, luftgevær eller pil og bue.

Ridning og snekring

For de minste er Barnas trafikkby, trehjulsykkelløypa og gullgraving fine aktiviteter. Det er også hyggelig å hilse på dyra på Maihaugen, kalver på kalvemønstring, kjøre med hest og vogn og ri på ponni.

Den som vil lage noe og ta med seg hjem kan lage sitt eget hoppetau, spikke eller snekre.

Leker fra gamledager

På Maihaugen kan du komme inn i hus og hjem fra før i tida, og for eksempel se hvordan man bodde da foreldre og besteforeldre var små. Mellom hagene i Boligfeltet er det nå kommet en ny lekeplass som åpner på Barnas sommerdag. Her er det lekestuer fra ulike tider og flotte lekeapparater.

I Skolestua kan du bli med på en skoletime fra gamledager og i Olsengården kan du leke som på 1930-tallet. I kolonialen Avlangrud er det salg av godteri og lokal mat.

Underholdning og show

Det blir også morsom underholdning med både danseoppvisninger og konserter. Inkludert i inngangsbilletten er også familieshow med Haakon & Anton med musikalsk moro, trylling og buktaling på utescenen på slutten av dagen.

Emner


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, Lillehammer Kunstmuseum, Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Rune Prøven

Rune Prøven

Arrangementsansvarlig 99 64 17 25