Gå videre til innhold
Andreas Erikssons kunst blir ofte assosiert med opplevelser av og i natur. Foto: Mathias Johansson
Andreas Erikssons kunst blir ofte assosiert med opplevelser av og i natur. Foto: Mathias Johansson

Pressemelding -

Erikssons store norske fotavtrykk

Når du i vår og sommer spaserer inn i Lillehammer Kunstmuseum kan du oppleve den hittil største presentasjonen av Andreas Erikssons kunst i Norge. Utstillingen Huset luter, men gardinene henger rett åpner 13. april og er mulig å se fram til 25. august.


Den internasjonale kjente svenske kunstneren Andreas Eriksson (1975) veksler mellom mange ulike uttrykksformer i sin kunstneriske praksis. I Lillehammer Kunstmuseum er tekstiler, malerier og skulpturelle objekter dominerende. Flere av arbeidene er nylagde og spesialtilpasset museets Snøhetta-arkitektur.

Les mer om utstillingen her.

Eriksson vokste opp i Sverige med svensk far og norsk mor fra Fagernes. Han markerte seg tidlig internasjonalt, blant annet på Art Basel Statement i 2007, der han vant den anerkjente Baloise Art Prize, og deretter på den Nordiske paviljongen på Veneziabiennalen i 2011. Motivene i Erikssons kunst blir ofte assosiert med opplevelser av og i natur. De siste årene har interessen for arkitektoniske elementer fått et tydeligere tilstedeværelse i arbeidet. På utstillingen i Lillehammer Kunstmuseum møtes natur og arkitektur.

Kurator for utstillingen er Cecilie Skeide, konservator ved Lillehammer Kunstmuseum. I forbindelse med utstillingen er det produsert en katalog med tekster av Skeide og Kjetil Trædal Thorsen, medgrunnlegger og partner i Snøhetta.

Kontaktperson Lillehammer Kunstmuseum: Se under.

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske Museum, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Cecilie Skeide

Cecilie Skeide

Konservator NMF ved Lillehammer Kunstmuseum 47 85 53 66