Gå videre til innhold
Det har vært mange med på Maihaugens vandreteatre i sommer. Foto: Mark Purnell
Det har vært mange med på Maihaugens vandreteatre i sommer. Foto: Mark Purnell

Pressemelding -

Gode besøkstall for museene

Gjestene har strømmet til Maihaugen og de andre museene i Stiftelsen Lillehammer museum denne sommeren. Så langt i år er økningen på 24 prosent i forhold til samme periode i fjor.

- Vi ser at strategien vår med målrettet aktivitetet rettet mot ulike målgrupper treffer, sier avdelingsleder for administrasjon og marked i Stiftelsen Lillehammer museum, Trude Arnesen.

Maihaugen har satset mye på vandreteatre de senere årene, både for barn og voksne. I tillegg tilbyr alle museene ulike spesialomvisninger knyttet til bestemte temaer og målgrupper. 

Eksempel på det er omvisninger knyttet til Peer Gynt på både Maihaugen og Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, mens Peer Gynt-stemnet pågår på Gålå.

2016 2015
Alle museer 134105 108212
Maihaugen 107736 96406
Norges Olympiske Museum 15403 -
Dikterhjemmene 10966 10520

Bevisst digital markedsføring

- Nye nettsider og andre digitale verktøy bidrar dessuten til at vi når bedre ut med tilbudet vårt både direkte til publikum og til media, sier Arnesen.

Økningen i besøkstallene tilsvarer den økte strømmen av utenlandske turister til Norge.

- Det er også gledelig at den norske barnefamilien har strømmet til Maihaugen i sommer. Dette har vært en bevisst satsing både for egen del og gjennom samarbeidet i prosjektet Familieeventyret Lillehammer i regi av Visit Lillehammer, sier Arnesen.

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tiderutstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543