Gå videre til innhold
Foto: Scanpix (Nedlastbare foto lenger ned.)
Foto: Scanpix (Nedlastbare foto lenger ned.)

Pressemelding -

Innlandets OL-helter på museum

Norges Olympiske Museum hyller OL-vinnere fra Innlandet denne sommeren. Pressen inviteres på eksklusiv utstillingsåpning med Maren Lundby fredag 19. juni.

Maren Lundby ble olympisk mester i skihopp i Peyong Chang i 2018. Lundby er en av 27 idrettsutøvere fra Innlandet som har gått helt til topps i OL. 

Nå forteller OL-museet historiene om disse prestasjonene i den nye utstillingen "Innlandets OL-helter". Dermed kan Lundby snart se støvlene hun brukte under gullhoppet sitt utstilt i museet, sammen med treningsdagboken hun skrev som 14-åring.

Innlandet og idrett

Innlandet har landets høyeste fjell, lengste elv, største innsjø og mye snø. Og de som bor i dette området er gode i idrett. Ikke bare vinteridrett, men også sommeridrett.

Idretten er og har vært en viktig del av hverdagen for mange. Noen har vokst fram til å bli idrettsstjerner og fått den ultimate drømmen oppfylt – et gull i olympiske leker.

Mer enn 200 OL-deltakere har røtter i Innlandet, nær 70 er medaljevinnerne og 27 av dem har altså tatt OL-gull. 

Utstillingsåpning og boklansering

På grunn av koronasituasjonen blir det en lukket utstillingsåpning med kun få inviterte gjester og media tilstede. Utstillingen åpnes av fylkesordfører i Innlandet, Even Aleksander Hagen. 

Tid og sted: Fredag 19. juni kl. 11.00 i Norges Olympiske Museum på Maihaugen på Lillehammer

Samtidig med utstillingsåpningen av "Innlandets OL-helter" lanseres boken med samme navn, skrevet av Asbjørn Ringen for Norges Olympiske Museum.

Utstillingen åpner for publikum dagen etter, lørdag 20. juni. Den står til mars neste år.

Related links

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, Lillehammer Kunstmuseum, Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Mari Synnøve Stakston

Mari Synnøve Stakston

Konservator, Norges Olympiske Museum 90 68 53 24