Gå videre til innhold
Interaktiv OL-lek til en million

Pressemelding -

Interaktiv OL-lek til en million

Når det nye OL-museet på Maihaugen åpner 12. februar 2016 blir det en interaktiv lekeplass for barn og unge. Nylig ble det bevilget en million kroner til dette formålet.

Det er Sparebankstiftelsen DNB som har tildelte Norges Olympiske Museum disse pengene.

Stiftelsen støtter prosjekter innen ulike formål, blant annet historie, idrett og lek.

Midlene skal brukes til å utvikle flere interaktive installasjoner, såkalt lekelab. Disse skal engasjere og aktivisere besøkende.

Det er særlig barn og unge som man håper å nå gjennom dette, og som skal være med å gjøre hele museet levende og engasjerende.

De konkrete planene er ikke helt ferdige, men direktør ved OL-museet, Bente Molvig, gleder seg til å kunne tilby et nytt og spennende museum.

– Involvering er stikkordet. Jeg er sikker på at besøkende til OL-museet vil oppleve at museet har tatt steget inn i en ny og interaktiv opplevelsesverden.

OL-museet er under oppbygging på Maihaugen, og vil åpne til Ungdoms-OL i februar 2016. 

Related links

Emner


Norges Olympiske Museum ligger på Lillehammer. Det er et moderne museum med engasjerende multimedia-innhold og mye å gjøre og oppleve. Museets formål er å samle, bevare, formidle, dokumentere og drive forskning i materiale fra den olympiske historie, med hovedvekt på norsk olympiske historie og norsk idrettshistorie generelt.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543