Gå videre til innhold
Julemarked på Maihaugen

Pressemelding -

Julemarked på Maihaugen

Aldri før har så mange kremmere vært i sving på Maihaugen. På årets julemarked blir det rekordmange utstillere, det blir salg fra hus og boder over hele museet. Her finner du alt fra lokalprodusert mat, husflidsprodukter og designervarer – og sus av den ekte, gammeldagse julestemningen.

Dato: Lørdag 28. og søndag 29. november

På Maihaugen på Lillehammer blir det hyggelig førjulsstemning i historiske omgivelser. Det blir tenning av juletre, tradisjonsrikt julemarked, juleforberedelser som i gamle dager, vandreteater i tussmørket og mange aktiviteter for hele familien.

Årets nyhet – jul i middelalderen
Det spesielle på Maihaugens julemarked er preget som de julepyntede, historiske hjemmene gir. Lysene er tent, beboerne er hjemme, og du kan komme inn i julepyntede hus fra ulike tider. Her er det storgårdsjul i 1890-årene, krigsjul i 1944 og jul i byen i 1920. I år går vi lengre tilbake i tid enn noen gang, og lager til jul som i middelalderen.

- Det er viktig at folk føler at de opplever noe spesielt, også utenom det å komme i god julestemningen og finne de spesielle julegavene, sier arrangementsansvarlig Rune Prøven. I fjor trakk julemarkedet over 10 000 besøkende fra hele distriktet.

Vandreteater i tussmørket
Fredag og lørdag kveld kan publikum kjøpe billetter til det stemningsfulle vandreteateret «Det lyser i stille grender». Det er en reise i tid fra slutten av 1700-tallet og fram til i dag, med juleforberedelser og smaker fra ulike tider.

- Dette er svært populære vandringer, og med begrensede plasser lønner deg seg å være tidlig ute med å bestille, sier Prøven.

For mer informasjon kontakt: Rune Prøven, arrangementsansvarlig

E-post: rune.proven@lillehammermuseum.no

Mobil: 99 64 17 25

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Rune Prøven

Rune Prøven

Arrangementsansvarlig 99 64 17 25