Gå videre til innhold
Lillehammer får nytt OL-museum

Pressemelding -

Lillehammer får nytt OL-museum

12. februar 2016 åpner Norges Olympiske Museum i nye lokaler på Maihaugen. Det blir et interaktivt museum med et multimediainnhold som vil gi publikum mange opplevelser.

Utstillingen i Håkons Hall er historie. Noen av gjenstandene er de samme, men OL-museet vil bli et helt nytt museum i verdensklasse.

Nye og moderne virkemidler
Gjennom ulike audiovisuelle og interaktive programmer, scenografi og lyssetting vil historiske profiler og gjenstander bli løftet frem, og publikum vil bli tatt med på en spennende reise fra antikkens olympiske leker og frem til i dag. Lekene i Oslo i 1952 og i Lillehammer i 1994 er viet en stor og spesiell plass i utstillingen.

Design i verdensklasseDet prisbelønte selskapetMather & Co står bak designet, i samarbeid med de ansatte ved OL-museet, ressurspersoner fra idrett og kultur og Center Screen Ltd. Mather & Co står også bak designet på The Olympic Museum i Lausanne, National Football Museum i Manchester, Wimbledon Museum utenfor London og en rekke andre museer og attraksjoner rundt om i verden.

Norge har sterke bånd til de olympiske leker, og OL-museet har vært en populær attraksjon for både turister og lokalbefolkningen. Direktør ved Norges Olympiske Museum, Bente Molvig gleder seg til å åpne dørene i februar. «Vi er glade for å kunne gi den norske OL-historien en ny plasseringen og et nytt innhold. Vi er spesielt begeistret for den utformingen den nå får, både innholdsmessig og på design» forteller Bente Molvig.

Det nye OL-museet kan besøkes fra 12. februar i de nye lokalene på Maihaugen.

Les mer om OL-museet på www. ol.museum.no

Emner

Kategorier


Norges Olympiske Museum ligger på Maihaugen på Lillehammer. Museet har som formål å samle, bevare, formidle, dokumentere og drive forskning i materiale fra den olympiske historie, med hovedvekt på norsk olympiske historie og norsk idrettshistorie generelt.
OL-museet er interaktivt og moderne, og byr på spennende opplevelser av spektakulære olympiske øyeblikk. 

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543