Gå videre til innhold

Pressemelding -

Lillehammer-museene får penger til sammenslåing

Lillehammer Kunstmuseum og Stiftelsen Lillehammer museum kan slås sammen i 2018. Det er klart etter at staten gir museene fem millioner kroner ekstra i året.

De to museene er i dag blitt enige om å arbeide for en konsolidering fra 1. april 2018.

I tilskuddsbrevet fra Kulturdepartementet av 20. desember står det:

Kulturdepartementet viser til vedtak om konsolidering mellom Lillehammer Kunstmuseum og Lillehammer museum, der Lillehammer Kunstmuseum blir en avdeling av Lillehammer museum fra 01.01.2018. Fra 2018 bevilger Kulturdepartementet det samlede driftstilskuddet til begge museumsenhetene gjennom Lillehammer museum. Kulturdepartementet viser videre til Inst. 14 S (2017-2018), der «komiteens flertall, medlemmene fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og kristelig Folkeparti, viser til budsjettavtalen og et tilskudd på 5 mill. kroner til konsolidering av Lillehammer museum og Lillehammer Kunstmuseum». På bakgrunn av dette er det samlede driftstilskuddet styrket med 5 mill. kroner.

Sammenslåingen vil styrke det faglige arbeidet ved Lillehammer Kunstmuseum og Stiftelsen Lillehammer museum. Styrkingen i rammene vil gi begge museene større muligheter til å utvikle seg og hente ut potensialet ved en konsolidering.

Den nye stiftelsen vil bli et av de ledende museene i Norge med over 200 000 besøkende årlig og vil bidra til å befeste Lillehammer sin posisjon som museumsby. Lillehammer Kunstmuseum beholder sitt navn, ledes av en egen direktør og utvikles videre som et av Norges fremste kunstmuseer.

Kontaktpersoner

Stiftelsen Lillehammer museum

Tlf 934 66 705

Lillehammer Kunstmuseum

Related links

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de fem museene Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Stiftelsen Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer.

Kontakter

Audun Eckhoff

Audun Eckhoff

Administrerende direktør i Stiftelsen Lillehammer museum 91 37 58 98