Gå videre til innhold
Jostein Skurdal, Børre Rognlien, Randi Mølmen, Christen Ness og Cecilie Skeide. Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen
Jostein Skurdal, Børre Rognlien, Randi Mølmen, Christen Ness og Cecilie Skeide. Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen

Pressemelding -

Lillehammer-museene ønsker å slå seg sammen

Styrene i Lillehammer Kunstmuseum og Stiftelsen Lillehammer museum har vedtatt konsolidering fra 1. januar 2018 etter en grundig vurdering.

Styrene mener en sammenslåing vil styrke det faglige arbeidet ved Lillehammer Kunstmuseum og Stiftelsen Lillehammer museum. Styrene forutsetter et løft i rammene som vil gi begge museene større muligheter til å utvikle seg og hente ut potensialet ved en konsolidering.

Det er gjennomført en grundig prosess for å vurdere konsekvensene av en konsolidering, og konklusjonen er at en sammenslåing av museene vil ha vesentlige fordeler. Sammenslåingen kommer etter at Kulturdepartementet i november 2016 ba Lillehammer Kunstmuseum og Stiftelsen Lillehammer museum om å innlede samtaler om tettere samarbeid med sikte på konsolidering.

To arbeidsgrupper fremhevet at et større fagmiljø gir bedre muligheter til tverrfaglig samarbeid, samt fordeler med mindre sårbarhet og høyere effektivitet innen drift og administrasjon.

Sterk posisjon

Et samlet «Lillehammer museum» vil bli et av de ledende museene i Norge, med til sammen over 200 000 besøkende pr år. Sammenslåingen vil bidra til å befeste Lillehammer sin posisjon som museumsby.

Merkevarene Lillehammer Kunstmuseum, Maihaugen, Norges Postmuseum, Norges Olympiske Museum, Aulestad og Bjerkebæk vil sammen framstå som et sterkt nasjonalt og internasjonalt museum med stor bredde i publikumstilbud.

Egen direktør for Kunstmuseet

Lillehammer Kunstmuseum skal ledes av en egen direktør. Kunstmuseet beholder sitt navn og inngår som en avdeling i Stiftelsen Lillehammer museum. Kunstmuseet beholder sin faglige autonomi og skal utvikles videre som et av Norges fremste kunstmuseer med utstillinger av nasjonalt og internasjonalt format.

Kontaktpersoner

Lillehammer Kunstmuseum

  • Randi Mølmen, styreleder, moelrand@gmail.com. Tlf: 920 97 134
  • Cecilie Skeide, konstituert kunstfaglig leder, cecilie.skeide@lillehammerartmuseum.com. Tlf. 478 55 366
  • Christen Ness, konstituert daglig leder, christen.ness@lillehammerartmuseum.com.
    Tlf: 481 74 351

Stiftelsen Lillehammer museum

  • Børre Rognlien, styreleder, brognlien@online.no. Tlf: 99 29 88 92
  • Jostein Skurdal, administrerende direktør, jostein.skurdal@lillehammermuseum.no.
    Tlf: 934 66 705

Related links

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de fem unike museene Bjørnstjerne Bjørnsons hjem AulestadSigrid Undsets hjem BjerkebækMaihaugenNorges Olympiske Museum og Norges Postmuseum, og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Stiftelsen Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543