Gå videre til innhold
Foto: Audbjørn Rønning / Stiftelsen Lillehammer museum
Foto: Audbjørn Rønning / Stiftelsen Lillehammer museum

Pressemelding -

Lillehammer-museene slår seg sammen

Fra 1. april slår Lillehammer Kunstmuseum og Stiftelsen Lillehammer museum seg sammen. Alt er nå klart til konsolideringen av de to organisasjonene.

Lillehammer Kunstmuseum og Stiftelsen Lillehammer museum har siden november 2016 arbeidet med sammenslåing av de to museene etter initiativ fra Kulturdepartementet.

Nye vedtekter klare

Styrene i begge museene har vedtatt sammenslåing fra 1. april 2018. 

Lillehammer kommune og Oppland fylkeskommune, stifterne av Lillehammer Kunstmuseum, og Kulturdepartementet har gitt sin tilslutning til de nye vedtektene.

Får mer tilskudd

Kulturdepartementet har økt tilskuddet til det sammenslåtte museet med fem millioner kroner i året.

Sammenslåingen vil styrke det faglige arbeidet og publikumstilbudet ved Lillehammer Kunstmuseum og Stiftelsen Lillehammer museum. Økningen i bevilgningen vil gi større utviklingsmuligheter og bidra til å hente ut potensialet ved sammenslåingen.

Blant landets ledende museer

Stiftelsen Lillehammer museum vil bli et av de ledende museene i Norge med nærmere 100 ansatte, en årsomsetning på 100 millioner kroner og mer enn 200 000 besøkende årlig. Et sammenslått museum vil bli en stor ressurs for lokalbefolkning, skoler og for reiselivsnæringen med god faglig kompetanse og stor bredde i publikumstilbud.

Sammenslåingen vil bidra til å befeste Lillehammer sin posisjon som museumsby. Merkevarene Lillehammer Kunstmuseum, Maihaugen, Norges Postmuseum, Norges Olympiske Museum, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad og Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk vil sammen framstå som et sterkt nasjonalt og internasjonalt museum med stor bredde i tilbud og som er attraktivt å besøke.

Lillehammer Kunstmuseum skal ledes av en egen direktør, beholder sitt navn og skal utvikles videre som et av Norges fremste kunstmuseer.

Kontaktpersoner

Stiftelsen Lillehammer museum

Lillehammer Kunstmuseum

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de fem museene Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Audun Eckhoff

Audun Eckhoff

Administrerende direktør i Stiftelsen Lillehammer museum 91 37 58 98