Gå videre til innhold
Illustrasjon: Kristoffer C. Damskau
Illustrasjon: Kristoffer C. Damskau

Pressemelding -

Lyssetter historiske hus til advent

I desember vil Garmo stavkirke og andre hus på Maihaugen lyse opp i mørket. Friluftsmuseet på Lillehammer vil gi gjestene en annerledes og trygg desemberopplevelse med lys og lyd som virkemidler.

LJOS blir en stemningsfull seanse utendørs i Maihaugens vakre omgivelser. 

En opplevelse i lys og lyd

Når mørket senker seg lyssettes de historiske bygningene ved Garmo stavkirke.

Lyset kombinert med farger, lydlandskaper, poesi og musikk skal gi de besøkende en helt ny opplevelse av friluftsmuseet. Det blir som en forestilling der de gamle husene har hovedrollen.

Spesialkomponert musikk

Publikum vandrer på egenhånd mellom husene. Man kan titte inn gjennom dørene og høre lyder, stemmer og musikk.

Stemmene er lest inn av skuespillerne Liv Bernhoft Osa og Johannes Joner. Musikken er komponert av Øystein Skar, kjent fra Highasakite, nå i bandet LÖV.

– Jeg synes det var veldig hyggelig å bli spurt om å lage musikken, og jeg håper mitt bidrag kan bidra til å spre glede i en ellers merkelig tid, sier Øystein Skar.

Erstatning for julemarked

Produksjonen er et resultat av at Maihaugens julemarked måtte avlyses på grunn av smittehensyn. Hvert år pleier over 10 000 personer å besøke Maihaugen i julemarkedshelgen.

– Når folk dessverre ikke kan komme på Maihaugens stemningsfulle julemarked ville vi tilby noe annet i stedet. Med LJOS ønsker vi å bringe lys inn i en mørk tid, og gi gjestene våre en magisk og trygg opplevelse, sier Trude Arnesen, avdelingsleder for kommunikasjon og formidling på Maihaugen.

Viktig oppdrag

Det er Bright Norway som står for produksjon, lys og lyd av LJOS på Maihaugen. Prosjektleder Jørgen Damskau sier det er et viktig oppdrag for selskapet.

– I en tid der en hel kulturbransje er preget av stor usikkerhet og uforutsigbarhet, er det gledelig at Maihaugen ser en mulighet til å engasjere og utfordre både kunstnere og produksjonsmiljøer. Det gir bransjen både nye erfaringer og nye muligheter for å forme uttrykk som kan bygges på og utvikles videre, sier  Damskau.

LJOS kan oppleves ettermiddager fra 28. november til 3. januar. Tilbudet inngår i den vanlige museumsbilletten og årskortet til Maihaugen.

Museet har åpent kl. 12.00–18.00. LJOS foregår fra kl. 16.00–18.00.

Se alt som skjer på Maihaugen i advent og julen.

Kontaktpersoner

Related links

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske MuseumBjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem BjerkebækNorges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543

Relatert innhold