Gå videre til innhold
Bokpresse i bokbinderverkstedet. Foto: Audbjørn Rønning/Maihaugen
Bokpresse i bokbinderverkstedet. Foto: Audbjørn Rønning/Maihaugen

Pressemelding -

Maihaugen åpner nye verksteder

Søndag åpner Maihaugen bokbinderi og fotoatelier i et nytt håndverkskvartal på Maihaugen. Dette er de første av flere gamle verksteder som du nå skal få se i riktige miljøer i friluftsmuseet.

Det nye håndverkskvartalet vil gjøre opplevelsen til publikum mer spennende og tidsriktig, og gi en dypere forståelse for de ulike håndverksfagene.

I bokbinderiet finnes utstyr og redskaper for tradisjonell håndbokbinding fra første halvdel av 1900-tallet. I verkstedet vil du se hvordan en bok ble laget fra arkene kom fra trykkeriet til boka var ferdig med rygg og permer.

I fotoatelieret kommer du inn i verkstedet til en fotograf i cirka 1900. Å fotografere var en tidkrevende prosess. I atelieret vil du se hvilket utstyr fotografene brukte.

Det er Jostein Skurdal, administrerende direktør ved Stiftelsen Lillehammer museum, som står for åpningen av de to verkstedene søndag 5. juni kl. 14.00. Det er enkel servering under åpningen.

Emner

Kategorier

Regions


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Audun Eckhoff

Audun Eckhoff

Administrerende direktør i Stiftelsen Lillehammer museum 91 37 58 98
 Jan Ove Vasaasen

Jan Ove Vasaasen

Konservator Maihaugen 48 03 87 15