Gå videre til innhold
Foto: Esben Haakenstad
Foto: Esben Haakenstad

Pressemelding -

Maihaugen inviterer til Bondebryllup

Sommerkvelder i slutten av juli inviterer Maihaugen igjen til 1800-tallsbryllup. Forestillingen er et spennende og vakkert vandreteater i storslåtte omgivelser.

Bondebryllupet ble første gang vist i friluftsmuseet for to år siden, til publikums store begeistring. Det er en forestilling beregnet for ungdom og voksne, og i år er den også delvis tilrettelagt for også utenlandske gjester.

- Vi har en innledning på engelsk, som gjør at utenlandske turister også skjønner hva som foregår, selv om vi snakker norsk i selve forestillingen, sier regiansvarlig Helena Klarén

Hun mener det er en stor opplevelse for utlendinger å se Bondebryllupet.

Serveres bryllupsmat

Publikum blir med som gjester i bryllupet som foregår som på tidlig 1800-tallet. 

- Vandreteateret er midt i mellom teater og formidling, og en spennende form, sier Klarén.

Man får oppleve stemningen når brudeparet gir hverandre sitt ja i ærverdige Garmo stavkirke. Etterpå går ferden til Bjørnstad gård og bryllupsfest. Her får publikum delta i middagen, og får smake både rømmegrøt, spekemat, avletter og øl.

På kveldstid

Bondebryllupet foregår på kveldstid, og krever egne billetter. Museet har satt opp fire forestillinger fra 28.-31. juli. Dette er dermed et utvidet tilbud i museets satsing på vandreteatre, med flere daglige forestillinger i åpningstiden.

Mer informasjon og billetter på maihaugen.no/bondebryllup

Generalprøve for pressen

Mange av skuespillerene i årets Bondebryllup er nye, og det er intensiv øving den siste tiden fram mot forestillingen. Det blir generalprøve onsdag 27. juli kl. 19.00, hvor pressen er velkommen. Ta kontakt på forhånd hvis du ønsker å delta.

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543