Gå videre til innhold
Foto: Lillehammer Kunstmuseum. (Nedlastbare foto i høy oppløsning nederst på siden)
Foto: Lillehammer Kunstmuseum. (Nedlastbare foto i høy oppløsning nederst på siden)

Pressemelding -

Museene i Lillehammer åpner igjen

Denne helgen åpner Lillehammer Kunstmuseum igjen etter å ha vært stengt siden midten av mars. Maihaugen og de andre museene i Lillehammer åpner også dørene for publikum i løpet av de neste ukene, med et alternativt og trygt program for sommeren.

Museene i Lillehammer måtte som andre museer og attraksjoner stenge når koronapandemien brøt ut. Når de nå åpner igjen er det med nye rutiner for smittevern og et program tilpasset dagens situasjon.

Opplevelser på egenhånd

I stedet for tradisjonelle omvisninger blir det andre aktiviteter ved museene. Selv om det er redusert tilbud i forhold til en normal sommer, er det mye å oppleve. 

– Vi har laget spennende aktiviteter som man kan gjøre på egenhånd og i mindre grupper, for både barnefamilier og voksne, sier administrerende direktør i Stiftelsen Lillehammer museum, Jostein Skurdal.

Tiltak for trygt besøk

Flere av museene har store uteområder, hvor det er enkelt å holde god avstand til andre.

Det er også satt i gang mange tiltak for å legge til rette for trygge og smittefrie opplevelser, også innendørs på museene. Det er alltid en egen smittevernansvarlig på jobb.

– Nye rutiner og gode smittevernstiltak skal bidra til at museumsbesøket blir så trygt som mulig for alle som besøker oss, sier Skurdal. 

Nye tilbud i sommer

I stedet for omvisninger vil Lillehammer Kunstmuseum tilby korte introduksjoner til den store samlingsutstillingen "Har vi møttes før?". Introduksjonen skjer i en liten gruppe der det er plassert ut stoler med god avstand i mellom. Det blir også digitale tilbud via mobilen og aktivitetshefte for barna. Les mer om sommerens program på Lillehammer Kunstmuseum.

På Maihaugen er det nye aktivitetsløyper i friluftsmuseet for familier med både små og store barn, der man skal løse spennende oppdrag og gjøre aktiviteter underveis. Selv om det ikke er aktører og omvisere inne i de historiske husene, kan man møte omvisere ute i ulike deler av friluftsmuseet. Norges Postmuseum er åpent for å gå på egenhånd. Les mer om sommerens program på Maihaugen.

På Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad åpner utstillingen "Det volder litt rabalder", en stor og fargerik utstilling om Bjørnson. På grunn av smittehensyn er det ikke mulig å gå på omvisning inne i selve dikterhjemmet, men det er omviser i tunet og aktiviteter for både voksne og barn utendørs. Les mer om sommerens program på Aulestad.

Det samme gjelder Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, hvor 100-årsjubileet for utgivelsen av den første boken om Kristin Lavransdatter markeres med en ny litterær rundløype på den vakre eiendommen. Les mer om sommerens program på Bjerkebæk.

På Norges Olympiske Museum åpner utstillingen "Innlandets OL-helter". Museet er ellers åpent som normalt, med unntak av noen enkelttilbud som er stengt på grunn av smittehensyn. Les mer om sommerens program på OL-museet.

Åpningsdatoer

  • Fredag 29. mai: Lillehammer Kunstmuseum.
  • Fredag 12. juni: Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum og Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk.
  • Torsdag 18. juni: Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad.

Lillehammer Kunstmuseum, Maihaugen, Norges Postmuseum og Norges Olympiske Museum har åpent hver dag. 

Aulestad og Bjerkebæk har åpent torsdag-søndag 1. juli–15. august. De har også åpent 1-2 dager per ukedager på forsommer og sensommer, se nettsider for detaljer.

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, Lillehammer Kunstmuseum, Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Audun Eckhoff

Audun Eckhoff

Administrerende direktør i Stiftelsen Lillehammer museum 91 37 58 98
Nils Ohlsen

Nils Ohlsen

Direktør for Lillehammer Kunstmuseum 40 43 63 63

Relatert innhold