Gå videre til innhold
OL-fakkelen kommer til Norges Olympiske Museum

Pressemelding -

OL-fakkelen kommer til Norges Olympiske Museum

Fakkelen som Prinsesse Ingrid Alexandra tente OL-ilden med under Ungdoms-OL i februar kommer nå til OL-museet. Dermed har museet to "kongelige" fakler i samlingen.

- Vi er svært glad for å innlemme fakkelen fra Ungdoms-OL i samlingen vår. Dette er en autentisk og sentral gjenstand knyttet til Norges OL-historie, og ekstra hyggelig da vi også har fakkelen som hennes far, Kronprins Haakon, brukte til å tenne OL-ilden med i 1994, sier direktør ved Norges Olympiske Museum, Jostein Skurdal.

Bevarer viktige olympiske øyeblikk
Norges Olympiske Museum har, sammen med Norges Olympiske Samlinger som eier gjenstandene, som formål å ta vare på Norges OL-historieDette innebærer å bevare viktige øyeblikk og prestasjoner for framtiden, samt å formidle dette gjennom utstillingene i Norges Olympiske Museum på Maihaugen i Lillehammer.

Fakkelen inngår nå i en samling som omfatter ca. 7000 gjenstander. 

Fakkelen overleveres av Tomas Holmestad, administrerende direktør for Ungdoms-OL,
søndag 10. april kl. 11.00 på Norges Olympiske Museum på Maihaugen. 

Emner

Kategorier


Norges Olympiske Museum ligger på Maihaugen på Lillehammer. Museet har som formål å samle, bevare, formidle, dokumentere og drive forskning i materiale fra den olympiske historie, med hovedvekt på norsk olympiske historie og norsk idrettshistorie generelt. OL-museet er interaktivt og moderne, og byr på spennende opplevelser av spektakulære olympiske øyeblikk. 

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543