Gå videre til innhold
Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen
Foto: Audbjørn Rønning / Maihaugen

Pressemelding -

Peer Gynt på museene

Både på Maihaugen og Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad kan du bli bedre kjent med Ibsen og Peer Gynt i forbindelse med Peer Gynt-stemnet på Gålå som starter til helga.

Det er mulighet for å delta på mye spennende for den som vil få mer bakgrunn om Peer Gynt.

Spesialomvisning på Aulestad

På Aulestad i Follebu, midt mellom Lillehammer og Gålå, kan du hver dag i neste uke bli med på omvisningen "Ibsen og Bjørnson hånd i hånd"

De to forfatterne hadde mye til felles. Ikke bare var de Norges største kjendiser. De gikk i samme klasse på skolen og giftet seg med to barndomsvenninner. På toppen av det hele ble Ibsens sønn viet til Bjørnsons datter. Bryllupet fant sted i Bjørnsons arbeidsværelse på Aulestad!

Vandreteater om Peer Gynt

På Maihaugen settes sommerens nye vandreteater "På sporet av Peer Gynt" opp igjen med tre ekstraforestillinger, 4. 12. og 13. august. Stykket er laget og fremføres av Morten Jostad. I friluftsmuseet gjenspeiles Peer Gynts rike, med storgårder og småplasser, med veier og stier fra bygda opp til setergrenda.

Spesialomvisning på Maihaugen

På Maihaugen får du inntrykk av hva Henrik Ibsen så på sin reise gjennom Gudbrandsdalen og som ga han slik inspirasjon at han satte seg ned og skrev Peer Gynt.

Både lørdag og søndag denne helga blir det mulighet for å være med på omvisningen "Gå utenom, Peer!". Denne omvisningen er tilpasset utenlandske besøkende, og foregår fortrinnsvis på engelsk. Men norske gjester er også velkommen.

Du får også vite hvordan Gudbrandsdalen inspirerte Grieg og Munch.

Related links

Emner


Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad ligger i Follebu i Gausdal. Her bodde Bjørnstjerne Bjørnson med familien sin fra 1875 til han døde i 1910. I 1903 fikk han Nobels litteraturpris. Aulestad er innredet slik det var da familien bodde her, og museet holder åpent i sommersesongen.

Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543