Gå videre til innhold
Populær sommerskole på Maihaugen

Pressemelding -

Populær sommerskole på Maihaugen

For tiende året arrangerer Maihaugen denne uka den populære sommerskolen Ung husflid. 45 barn deltar på kurset der de lærer mange gamle husflids- og håndverksteknikker.

Barna lærer blant annet trearbeid og håndarbeid, som spikking, spinning og hekling. I tillegg lager de sin egen fiskestang, som de tester i tjernet ved setergrenda. De får også mulighet til å overnatte i gapahuk inne på museumsområdet fra onsdag til torsdag.

- Plassene til kurset blir fylt opp med en gang vi åpner for påmelding på våren, så det er veldig populært, forteller arrangementsansvarlig Rune Prøven på Maihaugen.

Hovedinstruktørene på Ung husflid er voksne med solid kompetanse, som har med seg flinke ungdommer som hjelpeinstruktører. Noen av disse ungdommene har selv deltatt på kurset da de var yngre.

- Nå er det tiårsjubileum for Ung husflid, og det er artig at vi kan bruke noen av dem som har deltatt før til å videreføre det de selv lærte, sier Rune Prøven.

Ung husflid arrangeres i samarbeid med Norges Husflidslag, som tilbyr liknende opplegg over hele landet. 

Kurset på Maihaugen foregår mandag til fredag denne uka fra kl. 9-15. Det avsluttes med utstilling av alt det fine barna har laget i løpet av uka.

Mer info på www.maihaugen.no/unghusflid.

Related links

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Rune Prøven

Rune Prøven

Arrangementsansvarlig 99 64 17 25