Gå videre til innhold
Foto: Rannveig Røstad/Maihaugen
Foto: Rannveig Røstad/Maihaugen

Pressemelding -

Sankthans på Maihaugen

Tradisjonen tro inviterer Maihaugen til sankthansfeiring med bålbrenning 23. juni. I år blir Lesja blir med og setter sitt preg på feiringen, som er Innlandets største sankthansarrangement.

Siden 1950-tallet har kommunene i Gudbrandsdalen vært med for å skape liv i friluftsmuseet og vise det beste fra kulturlivet sitt på sankthanskvelden. 

- I år har vi gleden av å ønske Lesja kommune velkommen som samarbeidspartner, sier arrangementsansvarlig på Maihaugen, Rune Prøven.

På utescenen kan du blant annet oppleve Lesja og Lesjaskog Sangkor, Lesja Barnekor og de talentfulle jentene Kristine Stavheim og Kjersti Hareland.

Masse aktiviteter

Ute i anlegget kan du møte Lesja Historielag som viser hvordan man maler korn på bekkekverna og forteller den spennende historien om falskmynterpressa som ble gjenfunnet i Lesja. 

Husflidslaget i Lesja demonstrer bruk av billedvev og hos Lesja Jeger- og Fiskeforening kan du prøve fluefiske og skyte på blink. Lesja Bygdekvinnelag selger tradisjonsmat.

I tillegg til Lesjas mange bidrag har Maihaugens fullt sommerprogram, med skuespillere på plass i husene, vandreteater, demonstrasjon av håndverk og morsomme barneaktiviteter.

Sankthansbål og dans

Klokken 21.00 samles alle ved Breisjøen ved seteranlegget for båltenning. 

- Vi kan garantere en stemningsfull seanse hvor vi fortsetter tradisjonen med vakker underholdning ved båltenningen, sier Rune Prøven.

Medvirkende musikere i år er Anne Karin Riise, Torunn Skotte Stavheim, Aasmund Kolstad og Paul Gunnar Lien. Bålet tennes av ordfører i Lesja, Mariann Skotte.

Kvelden avsluttes med god dansemusikk på utescenen på Dansarvollen. Gammeldansorkesteret «Kniktæin» sørger for at det blir vanskelig å stå stille.

Populært

Sankthansaften trekker mye folk til Maihaugen.

- Hvis været er godt forventer vi 4000-5000 besøkende denne dagen, sier Rune Prøven. 

Det er mulig å kjøpe billetter på forhånd på nettet.

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Rune Prøven

Rune Prøven

Arrangementsansvarlig 99 64 17 25