Gå videre til innhold
Foto: Rannveig Røstad / Maihaugen (nedlastbart bilde lenger ned)
Foto: Rannveig Røstad / Maihaugen (nedlastbart bilde lenger ned)

Pressemelding -

Sankthansaften på Maihaugen

Tradisjonen tro inviterer friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer til sankthansfeiring med bålbrenning 23. juni. I år blir Gausdal blir med og setter sitt preg på feiringen, som er Innlandets største sankthansarrangement.

Siden 1950-tallet har kommunene i Gudbrandsdalen vært med for å skape liv i friluftsmuseet på Sankthansaften.

Mange aktiviteter

I år vil historielaget, husflidslaget og bønder fra Gausdal bidra med å formidle historie og tradisjoner i Maihaugens flotte omgivelser. I tillegg vil musikere og dansere bidra med underholdning fra utescena og rundt om i friluftsmuseet.

Maihaugen har også fullt sommerprogram, med skuespillere på plass i husene, vandreteater, demonstrasjon av håndverk og morsomme barneaktiviteter.

Sankthansbål og dans

Klokken 21.00 samles alle ved Breisjøen ved seteranlegget for båltenning.

- Vi kan garantere en stemningsfull seanse hvor vi fortsetter tradisjonen med vakker underholdning ved båltenningen, sier arrangementsansvarlig, Rune Prøven.

Det unge trompet-talentet Trond Sagbakken fra Gausdal skal spille trompet og tenner bålet.

Kvelden avsluttes med god dansemusikk på utescenen på Dansarvollen. Gammeldansorkesteret «Kniktæin» og bandet G-35 fra Gausdal og Fåvang spiller til dans.

Les mer og se fullt program.

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Bjørnstjerne Bjørnsons hjem Aulestad, Sigrid Undsets hjem Bjerkebæk, Lillehammer Kunstmuseum, Maihaugen, Norges Olympiske Museum, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Rune Prøven

Rune Prøven

Arrangementsansvarlig 99 64 17 25