Gå videre til innhold
Foto: Audbjørn Rønning/Maihaugen
Foto: Audbjørn Rønning/Maihaugen

Pressemelding -

Sender hytta på museum

Denne hytta fra Fåvangfjellet havner nå på museum. Mandag fikk Maihaugens folk nøkkelen til den enkle og klassiske hytta fra 1965, som skal fortelle om den norske hyttedrømmen i friluftsmuseet i Lillehammer.

Maihaugen fikk tilbud om å overta flere ulike hytter da museet etterlyste en hytte. Valget falt på hytta til Guri Hovde Åmodt på Mykleseter i Fåvang. Den skulle likevel rives, fordi familien skal bygge ny hytte.

Den gamle hytta skal nå brukes i en ny utstilling "Fra seterliv til hytteliv - den norske hyttedrømmen". Tomta står allerede klar på Maihaugen, i nærheten av Einebærbrenneriet over seteranlegget i friluftsmuseet.

Mandag var ulike fagfolk fra Maihaugen på plass i fjellet da hytteeieren overleverte nøkkelen til museet.

- Maihaugen har i over hundre år vist fram norske hjem, nå får også den typiske norske hytta plass i museet, sier administrerende direktør for Maihaugen og Stiftelsen Lillehammer museum, Jostein Skurdal.

Arbeidet med å flytte hytta starter så snart som mulig. Allerede i dag var museumsfotografer og konservatorer i gang med å dokumentere hvordan alt ser ut inne i hytta, slik at det kan settes opp igjen på samme måte i museet. Hytteeieren gir nemlig bort hytta komplett med inventaret.

Museumshåndverkere starter jobben med å demontere hytta i flyttbare deler allerede i morgen. Selve flyttingen skjer trolig neste uke. I høst og vinter skal hytta settes i stand, slik at den kan åpnes for publikum til sommeren neste år.

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tiderutstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Audun Eckhoff

Audun Eckhoff

Administrerende direktør i Stiftelsen Lillehammer museum 91 37 58 98

Relatert innhold