Gå videre til innhold
Foto: Maihaugen
Foto: Maihaugen

Pressemelding -

Snøhetta designer juletrepynt til Maihaugen

For tiende år på rad skal Maihaugens juletre fylles med unik pynt laget av en norsk kunstner eller designer. I år er det arkitektur- og designfirmaet Snøhetta som har fått oppdraget. Temaet blir gjenbruk.

Hvert år har det store juletreet i foajeen til friluftsmuseet Maihaugen i Lillehammer vært pyntet helt ulikt. En rekke anerkjente kunstnere og designere har fått frie tøyler til å gi treet sitt eget uttrykk. Årets juletrepynt er det altså Snøhetta som skal lage.

Gleder seg

– Vi er veldig glade for å blitt spurt om å bidra til årets juletreinstallasjon på Maihaugen. Vi har stor respekt for Maihaugen og deres engasjement og arbeid, sier kunstner Jorunn Sannes i Snøhetta.

Hun står i spissen for prosjektet som involverer mange ansatte i arkitektur- og designfirmaet. Kunst og stemningsformidling går hånd i hånd i mange av prosjektene til Snøhetta, enten det er internasjonale prosjekter eller prosjekter her hjemme i Norge.

–Maihaugens juletreinstallasjon er i så måte et lite prosjekt, men det er helt naturlig for oss å ta fatt på oppgaven med samme dedikasjon og engasjement som vi gjør i alle våre prosjekter, sier hun.

Foreløpig er det hemmelig hva arkitektur- og designfirmaet lager, men temaet for juletrepynten blir gjenbruk.

Konservator på Maihaugen og ansvarlig for utstillingen, Else Braut, er veldig glad for at Snøhetta takket ja til å dekorerere juletreet. 

– Vi er selvsagt også svært spente på resultatet fra firmaet som jobber med så mange forskjellige prosjekter over hele verden, sier hun.

10-årsjubileum

Siden det i år er tiårsjubileum for Maihaugens juletre, vil også pynten fra de ni foregående årene bli vist.

Per Spook, Pia Myrvold, Arne & Carlos, Karen Bit Vejle, Gunnar Torvund, Hanne Borchgrevink og Tore Hansen, Ingjerd Hanevold, Kari Mølstad og Anderssen & Voll laget alle særegne juletrær i en rekke materialer og utforminger.

Maihaugens juletre tennes i besøkssenteret på Maihaugen fredag 1. desember kl. 15.00, i forkant av Maihaugens julemarked denne helgen.

Se også oversikt over alt som skjer på Maihaugen i advent og romjula.

*********************************

Kontaktperson hos Snøhetta:

Pressekontakt Julie Skogheim, julies@snohetta.com

Kontaktperson hos Maihaugen, se under.

Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tiderutstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Related links

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tiderutstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Else Braut

Else Braut

Konservator NMF på Maihaugen 41 57 10 57

Relatert innhold