Gå videre til innhold
Foto: Ellinor Hall
Foto: Ellinor Hall

Pressemelding -

Sofia Vusir Jansson pynter Maihaugens juletre

Kunstner Sofia Vusir Jansson dekorerer Maihaugens juletre i år. Hun lover et fargerikt og fantasifullt juletre med røtter i den nordiske juletradisjonen.

Hvert år gir en kunstner eller designer museets juletre sitt eget uttrykk.

Sofia bor og arbeider i Katrineholm i Sverige. Hun er en allsidig kunstner som jobber med scenografi, fotografi og tekst. Hun er spesielt opptatt av å løfte frem håndverksarbeid.

Hennes nydelige papirblomster er blitt et av hennes varemerker. Hennes håndverk er inspirert av den nordiske kulturhistoriske arven.

- För mig känns det viktigt med en gran som ger värme och glädje i den tid som råder, att fantasin och drömmandet får ta plats. Jag har tänkt att fylla granen med massor av olika blommor i alla färger, där varje blomma är unik, sier Jansson.

Tidligere kunstnere

Den første som designet egen pynt til Maihaugens juletre var Per Spook i 2008. Han dekorerte treet med glasspynt. Siden har treet vært fylt med juletrepynt av en rekke kunstnere og designere.

Se oversikt over tidligere kunstnere.

Tennes 1. desember

Årets juletre tennes fredag 1. desember kl. 16.00 i forkant av Maihaugens julemarked samme helg. Treet står til 14. januar 2024.

Les mer om programmet for tenningen.

Se alt om årets jul på Maihaugen.

Kontaktopplysninger

Kontaktperson Maihaugen: Se under.

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske Museum, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Norges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Else Braut

Else Braut

Konservator NMF på Maihaugen 41 57 10 57