Gå videre til innhold
Støtte til nytt tak på Fiskerkapellet

Pressemelding -

Støtte til nytt tak på Fiskerkapellet

Riksantikvaren gir penger til at deler av Fiskerkapellet på Maihaugen skal få nytt tak. Når arbeidet starter i morgen inviterer museets håndverkere andre interesserte til å være med.

Biskopen på Hamar fikk bygd Fiskerkapellet på Fåberg i 1459 som takk til lokalbefolkningen ettersom lågåsildfiske ga han store inntekter. Dette er den eldste bevarte laftede kirkebygning i Norge, og står nå ved Breisjøen ved seteranlegget på Maihaugen i Lillehammer.

Nå trenger Fiskerkapellet ny takspon over inngangen og Maihaugen åpner for at andre kan delta i arbeidet sammen med museets egne håndverkere på onsdag og torsdag denne uka. De vil få innblikk i faglige vurderinger og utfordringer når det gjelder å lage spon som på 1400-tallet, uten bruk av maskiner. Riksantikvaren gir 10 000 kr i støtte til prosjektet.

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tiderutstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Jørn Ulven

Jørn Ulven

Museumshåndverker 47 28 75 59