Gå videre til innhold
Vandreteater tar av på Maihaugen

Pressemelding -

Vandreteater tar av på Maihaugen

Nå nærmer det seg sesongstart for vandreteater på Maihaugen. Etter en bevisst satsning fra museet er det i år flere vandringer enn noen gang før. 


Vandreteater er en populær måte å formidle historie på, og bidrar til å gjøre historien spennende og levende.

Engasjerer på en unik måte
– Under vandreteater blir gjestene våre delaktig på en annen måte, sier Berit Snøan. Hun jobber som Museumspedagog på Maihaugen. - Vandreteater er ofte basert på dramatiske og mystiske hendelser som man må være med å løse. Det er lett å fange alle og få de engasjert. Det er en ny måte å formidle på, og det er så flott at man får en mer felles opplevelse av historien, sier Snøan.

Opplev livet som taterNytt i årets tilbud av vandreteater er God dag i stua. Dette er et vandreteater som gir oss smaken av livet som tater. Tateren har mye rart å selge, men blir ikke like godt tatt i mot rundt i gårdene. Det vanker både pryl og ukvemsord, men likevel kanskje en og annen forelskelse.

Daglige forestillinger hele sommeren
Daglig går det flere forestillinger på Maihaugen, tilrettelagt for alle aldre. Teatrene spenner fra levendegjøring av posthistorien, til å snike seg rundt for å lete etter apotekerspriten som er forsvunnet. Og i begynnelsen av august markeres Peer Gynt stevnet på Maihaugen. Da settes vandreteateret Gå utenom, Peer opp.

Emner

Kategorier


Maihaugen på Lillehammer er Norges største friluftsmuseum utenfor Oslo. Vi har over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne.

Kontakter

Eirik Torbjørnsen

Eirik Torbjørnsen

Pressekontakt Avdelingsleder Kommunikasjon og formidling 90148543