Gå videre til innhold
Foto: Caroline Strømhylden / Maihaugen
Foto: Caroline Strømhylden / Maihaugen

Pressemelding -

Julestemning i historiske omgivelser på Maihaugen

På Maihaugen på Lillehammer finner du den ekte og gode julestemningen. Her får du ikke bare et av landets flotteste julemarkeder – du får også komme inn i historiske hjem og oppleve julen som i gamle dager.

Maihaugens julemarked den første helgen i advent trekker mange tusen besøkende. Markedet bugner av lokalprodusert mat, håndverk, design, leker og masse annet – fine julegaver til deg selv eller dine nære og kjære.

Det er over 100 salgsboder med kvalitetsvarer fordelt rundt i det idylliske museumsområdet.

Se program for Maihaugens julemarked 26. og 27. november 2022.

Jul som før i tiden

Det spesielle med julen på Maihaugen er at du kan titte inn i historiske hjem og oppleve julen som i gamle dager.

Maihaugens julegate er pyntet med girlandere i ekte granbar og gule julestjerner mellom de vakre trehusene. Det er som om du er tilbake i Lillehammers gater tidlig på 1900-tallet.

Lysene er tent og du kan komme inn i julepyntede hus fra ulike tider og oppleve blant annet middelalderjul i årestua, gårdsjul i 1890-åra og jul i 1950-tallshuset. Under julemarkedet er det beboere hjemme i husene, mens i resten av advent og julen kan du titte inn i noen av husene på egenhånd.

Dronning Sonjas barndomshjem står ikke åpent, men du kan titte inn gjennom vinduene på verandaen og se stua pyntet til jul som rundt 1960.

Les mer om julepyntede hus på Maihaugen.

Historiske butikker

Den varme, søte lukten av brente mandler ligger i luften i julegaten i Byen i friluftsmuseet under julemarkedet. Her står torgbodene tett i tett med fristelser av alle slag, og de historiske butikkene er åpne for en nostalgisk handel.

Stopp opp og hør vakker korsang, og nyt omgivelsene på Maihaugen mens du blir med på en runde kanefart. Ta barna med på juleverksted og pepperkakebaking, og hils på dyrene i fjøset.

Rundt om i museet er det mulighet for å kjøpe julegrøt, varme drikker og annet godt fra åpne serveringssteder inne og ute. Museumsbutikken i besøkssenteret har også mange fine julevarer og gaver.

LJOS i advent og romjulen

Etter julemarkedet fortsetter juleprogrammet på Maihaugen med forestillingen LJOS på utvalgte kvelder i hele desember. Når mørket senker seg lyser Garmo stavkirke og andre historiske hus opp i kveldsmørket, så starter en stemningsfull forestilling med dans, lys og spesialkomponert musikk utendørs i friluftsmuseet.

Maihaugens juletre

Det er alltid like spennende å se Maihaugens juletre som står pyntet inne i besøkssenteret. Hvert år får en kunstner eller designer lage pynt spesielt til dette treet, og i år er det smykkekunstner Anna Talbot som har fått oppgaven. Hun håper å bringe både farger og eventyr til juletreet. Treet tennes fredag 25. november og kan sees under julemarkedet eller senere i advent og julen.

Related links

Emner

Kategorier


Stiftelsen Lillehammer museum er overbygningen for de seks museene Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske MuseumBjørnstjerne Bjørnsons Aulestad, Sigrid Undsets BjerkebækNorges Postmuseum og kunnskapssenteret Norsk Håndverksinstitutt. Vi legger til rette for at mennesker skal lære noe sammen – og få gode opplevelser.

Kontakter

Rune Prøven

Rune Prøven

Arrangementsansvarlig 99 64 17 25

Relatert innhold